050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

vaktaal
In de rubriek VAKTAAL bespreekt onze autovakman Jan Peter Huizinga alle mogelijke onderwerpen die te maken hebben met uw heilige koe. Daarnaast geeft hij allerlei tips om zo lang mogelijk van uw vervoermiddel te kunnen blijven genieten. Bovendien is het een handig naslagwerk om te raadplegen, mocht u het vakjargon op uw garagefactuur niet kunnen ontcijferen. Want voor veel mensen is dat vaak compleet visserslatijn. Met onderstaande lijst komt u er achter wat er precies mee bedoeld wordt. Uiteraard zijn wij ons er terdege van bewust dat de lijst nog niet volledig is.
Tip daarom onze redactie!

Luchtfilter

Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Het luchtfilter filtert de aangezogen lucht die in de motor komt. Een luchtfilter filter niet alleen de lucht, maar dempt ook het geluid dat erbij ontstaat wanneer er veel lucht in de motor komt.

Wanneer er geen luchtfilter geplaatst zou worden, zal er ongeveer 5 gram stof per 100 km in de motor terecht komen. Dit heeft grote gevolgen voor de levensduur van de motor.

Het luchtfilter moet dus ook met enige regelmaat vervangen worden. Als een luchtfilter niet vervangen zal worden, zal het stof wat er ingekomen is, de doorgang verstoppen waardoor er vermogenverlies optreedt.

Het luchtfilter ziet er geribbeld uit. Dit wordt gedaan om het totale oppervlakte van het luchtfilter te vergroten waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden.

Gelezen: 9407 keer
Meer in deze categorie: « Homokineet Condensvorming! »