050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

vaktaal
In de rubriek VAKTAAL bespreekt onze autovakman Jan Peter Huizinga alle mogelijke onderwerpen die te maken hebben met uw heilige koe. Daarnaast geeft hij allerlei tips om zo lang mogelijk van uw vervoermiddel te kunnen blijven genieten. Bovendien is het een handig naslagwerk om te raadplegen, mocht u het vakjargon op uw garagefactuur niet kunnen ontcijferen. Want voor veel mensen is dat vaak compleet visserslatijn. Met onderstaande lijst komt u er achter wat er precies mee bedoeld wordt. Uiteraard zijn wij ons er terdege van bewust dat de lijst nog niet volledig is.
Tip daarom onze redactie!

Condensvorming!

Beoordeel dit item
(8 stemmen)

 

De herfst is al weer begonnen lijkt het wel. Veel automobilisten krijgen dan problemen met condens in de auto, soms wel zoveel dat de condens niet weg te krijgen is. De airco kan hier bij helpen. Deze is er namelijk niet alleen om het interieur te koelen, maar zorgt ook voor een drogere lucht in de auto, waardoor de condensvorming/vocht vermindert.

Helemaal wanneer men kortere ritten maakt met de auto, zal dat het vochtgehalte in de auto nog meer doen stijgen. Dit komt omdat er bij de korte ritten te weinig tijd is om het vocht te laten verdwijnen. Zeker in een natte periode met veel regen, wordt het in de auto steeds maar vochtiger. Dan is het aan te raden om rubber matten in de auto te leggen. Bij stoffen bekleding en matten komt alle vocht in de matten, de vloerbedekking en in de isolatie eronder te zitten. Dit is niet zichtbaar, maar gebeurt wel. Bij rubberen matten heb je dat probleem dus niet.

Ook kan men als extra nog een vochtvreter in de auto plaatsen. Wel is het raadzaam om deze in een bakje (bijv. een afwasteiltje) te plaatsen, zodat de eventueel uitvallende korrels geen vlekken kunnen veroorzaken in het interieur.

Kort samengevat: een goed werkende airco is in de herfst en winter ook handig. Rubbermatten gebruiken, een vochtvreter (in een bakje) plaatsen en indien mogelijk langere ritten maken (korte ritten zijn bovendien slecht voor een motor, want er komt veel vervuiling in de motor en het milieu en de olie veroudert ook veel sneller).

Bekijk hier onze tip tegen beslagen autoruiten

 

Gelezen: 8159 keer
Meer in deze categorie: « Luchtfilter