050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Nieuwe Transporter geeft meer details prijs

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Volkswagen Bedrijfswagens onthult de eerste details van de zevende generatie Transporter, en toont meteen een glimp van een bijzondere versie: de PanAmericana. “Vanaf het begin en door alle generaties heen is de Transporter een robuuste en praktische bedrijfswagen geweest. Eentje die altijd in topvorm was, en is. Zodoende is hij een icoon geworden. Nu zijn we er bij de zevende generatie van de Transporter in geslaagd om weer een auto te creëren die precies aan deze criteria voldoet – een robuust model met een esthetisch design. Het ontwerp beschikt over het DNA van de klassieke ‘Bulli’, maar we hebben dat systematisch verbeterd, zoals de nieuwe PanAmericana perfect laat zien”, aldus Albert Kirzinger, hoofdontwerper van Volkswagen Bedrijfswagens.

De nieuwe Transporter combineert een hoge mate van functionaliteit met de kenmerkende strakke en iconische stijl van Volkswagen. Het zijn niet alleen de algehele lijnen van het model, maar ook de individuele elementen die tot de verbeelding spreken voor de hele modelserie. Voorbeelden zijn de wielen, koplampen en achterlichtunits. De nieuwe PanAmericana onderscheidt zich onder meer door de beschermende panelen aan de zijkanten. Niet alleen zijn ze functioneel, ze ogen ook fraai. Bovendien zijn ze een zichtbare evolutie van het design van de PanAmericana, omdat ze het allroad-karakter en de robuustheid van deze ‘Bulli’ voor avonturiers extra benadrukken. Albert Kirzinger: “Robuustheid – gecombineerd met een strak design – vormt een essentieel kenmerk van de zevende generatie van de Transporter.”

Iconisch design
Een ander voorbeeld van de opvallende Transporter- en Volkswagen-stylingdetails zijn de nieuwe 19 inch lichtmetalen ‘Indianapolis’ velgen. De PanAmericana is de eerste variant waarop de 19 inch velgen beschikbaar zullen zijn. Ze hebben een premium design met een gepolijste velg en een hart met zwart gespoten spaken. Kirzinger: “Zelfs als je de Volkswagen-badge op de naafafdekking zou bedekken, zou de Indianapolis-velg dankzij het strakke, iconische design nog steeds herkenbaar zijn als een Transporter- en Volkswagen-velg.”

Gezicht in de menigte

“De koplampen en achterlichtunitsvan de Transporter zijn al lange tijd meer dan alleen lichtbronnen. Zo had de eerste Transporter ronde koplampen, waardoor het leek alsof de bedrijfswagen ogen had. Zo kreeg de voorkant een gezicht. De nieuwe Transporter heeft ook een onmiskenbaar gezicht – en dat is opnieuw te danken aan het opvallende lichtdesign”, legt Albert Kirzinger uit. De nieuwe Transporter krijgt standaard LED-koplampen mee, die optioneel uit te breiden zijn tot Matrix IQ.Light LED-koplampen. De standaard LED-achterlichtunits zijn ook optioneel uit te breiden met een exclusieve signatuur waarmee er eveneens geen twijfel over bestaat dat dit een Transporter is.

Gelezen: 70 keer