050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Samenwerking Hyundai en INEOS op het gebied van waterstoftechnologie

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Hyundai en chemiebedrijf INEOS gaan hun kennis op het gebied van waterstoftechnologie bundelen. De samenwerking tussen beide partijen is gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologieën, productieprocessen en toepassingen rond waterstof. Hyundai is wereldwijd een van de grootste spelers in deze sector en INEOS heeft aangekondigd verder te willen groeien in deze markt.

Hyundai heeft al een enorme expertise op het gebied van waterstoftechnologie en ziet een grote toekomst weggelegd voor deze emissieloze aandrijflijnen – zowel in personenauto’s, zoals de Hyundai NEXO, als in zwaar transport, zoals vrachtwagens, bussen en schepen. Waterstof wordt al volop gebruikt door de industrie en de verwachting is dat dat alleen maar zal toenemen.

INEOS lanceerde onlangs een nieuw bedrijfsonderdeel om op grote schaal waterstofprojecten te kunnen ontwikkelen in Europa. Het wereldwijde chemiebedrijf produceert momenteel 300.000 ton waterstof per jaar, voornamelijk als bijproduct van chemische productieactiviteiten. Via dochteronderneming INOVYN is INEOS in Europa de grootste operator van elektrolyse. Het bedrijf gebruikt dit proces bij de productie van chloor, waarin het markleider is. Dezelfde techniek kan worden toegepast bij het produceren van groene waterstof.

Een eerste stap in de samenwerking is de mogelijke levering van brandstofcellen door Hyundai aan INEOS. INEOS heeft plannen voor de productie van een 4x4-terreinwagen, de Grenadier, en Hyundai zou deze van een emissieloze aandrijflijn kunnen voorzien. Er waren al plannen om de Grenadier met een conventionele verbrandingsmotor uit te rusten en daar komt wellicht een elektrische variant bij. Concreet zijn die plannen nog niet. Hyundai en INEOS gaan eerst onderzoek doen naar mogelijke elektrificatie van de auto.

Gelezen: 1006 keer