050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Polestar verlaagt de relatieve broeikasgasuitstoot met 9% per verkochte auto en is op weg naar klimaatneutraliteit in 2040

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Polestar (Nasdaq: PSNY) heeft haar duurzaamheidsrapport voor 2023 gepubliceerd. Het Zweedse elektrische performance automerk blijft aanzienlijke vooruitgang boeken op het gebied van de eigen klimaatdoelstellingen en heeft in 2023 de relatieve broeikasgasuitstoot verlaagd met 9% per verkochte auto.

Dat percentage komt overeen met een vermindering van 3,4 tCO2e ten opzichte van het jaar ervoor. De lagere uitstoot werd bereikt door een focus op drie belangrijke gebieden: het zorgvuldig gebruik van materialen met een lagere impact op het klimaat, het toepassen van hernieuwbare elektriciteit in het productieproces van de auto's en de accupakketten, en het stimuleren van energie-efficiëntie in de gebruiksfase. De resultaten in 2023 en de toekomstige ambities van Polestar illustreren dat groei mogelijk is zonder verhoogde emissies.

Fredrika Klarén, Head of Sustainability bij Polestar: "Onze visie is duidelijk – we willen de transitie naar elektrisch rijden versnellen en tegelijkertijd meer duurzame en innovatieve oplossingen introduceren om elektrische auto's nog beter te maken. Daarbij erkennen we dat onze industrie nog een enorm potentieel voor verbetering heeft als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dit jaar geven we inzicht in wat we doen om onze roadmap voor het klimaat concreter te maken, terwijl we werken aan onze doelstellingen voor 2040."

In 2023 richtte Polestar zich op het verder verbeteren van haar traceerbaarheidsprotocollen en breidde daarbij het aantal getraceerde risicomineralen voor de productie van accu’s uit. Een belangrijke vooruitgang is de mogelijkheid om het lithium en nikkel te traceren die worden gebruikt in de accu’s van de Polestar 3. Kobalt en mica, twee andere risicomineralen, worden respectievelijk al sinds 2020 en 2021 door Polestar gecontroleerd met blockchaintechnologie.

Het duurzaamheidsrapport maakt inzichtelijk hoe Polestar een due diligence-aanpak hanteert om aan duurzaamheid gerelateerde risico's te identificeren en te herstellen. In 2023 introduceerde Polestar een digitaal platform om het verzamelen van duurzaamheidsgerelateerde gegevens te stroomlijnen ter ondersteuning van transparantie en zorg te dragen voor een correcte naleving van normen en voorschriften.

 

Gelezen: 85 keer