050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Polestar 2 is Red Dot’s Best of the Best in Product Design

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Polestar 2 door Red Dot uitgeroepen tot ‘Best of the Best’ productontwerp van 2021
*Polestar 2 beste ontwerp in categorie met producten uit 60 verschillende landen

De Polestar 2 is door Red Dot erkend als ‘Best of the Best’ in de categorie Product Design. Deze prijs wordt toegekend aan producten met een ‘baanbrekend design’ en is de hoofdprijs in deze felbevochten categorie.

“Ik geloof dat we een sterke visuele identiteit hebben gecreëerd voor het merk Polestar. En als nieuwe speler kunnen we een designtaal creëren die eigentijds is en niet gebaseerd op traditionele paradigma's'', zegt Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar.

De inzendingen werden beoordeeld door een panel van ongeveer 50 internationale experts die elke inzending afzonderlijk hebben getest, bekeken en geëvalueerd. Red Dot beoordeelt inzendingen op negen criteria, waaronder innovatiegraad, functionaliteit, duurzaamheid en ergonomie.

In de meer dan 60-jarige geschiedenis van Red Dot, waren er dit jaar meer inzendingen van bedrijven en ontwerpstudio’s dan ooit. Uiteindelijk werd het tweede model van het Zweedse elektrische performance automerk – de Polestar 2 – uitgeroepen tot winnaar, waarmee het de andere inzendingen uit 60 landen overtrof.

De Polestar 2 is een premium elektrische fastback die in 2020 is gelanceerd. De auto belichaamt de designfilosofie van het merk met veel aandacht voor detail. Opvallende hoogtepunten zijn onder meer het veganistisch interieur met innovatieve bekledingsmaterialen voor een duurzamere vorm van luxe. De achterlichtunit, met 288 adaptieve LEDs, die zich over de gehele breedte van de auto uitstrekt, accentueert de krachtige houding van de auto. Het ontwerp bevat ook speelse accenten, zoals het Polestar-logo dat wordt weerspiegeld in het glazen dak.

In de verkiezing van vorig jaar won Polestar de titels Brand of the Year, Best of the Best voor merkidentiteit en een Red Dot voor het Polestar 2-designboek dat ter gelegenheid van de lancering van de auto was uitgebracht.

Polestar CEO, Thomas Ingenlath, licht toe: “het is een van mijn persoonlijke drijfveren om producten te maken met karakter, die herkenbaar zijn, die bijdragen aan een stimulerende en inspirerende wereld. Deze erkenning van Red Dot bevestigt dat Polestar een verschil maakt."

 

Gelezen: 1031 keer