050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Renault Rafale E-Tech 4×4 300 nu te bestellen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe Renault Rafale E-Tech 4x4 300 die afgelopen mei werd onthuld, markeert het debuut van de geavanceerde E-Tech plug-in hybride-aandrijflijn met een vermogen van 220 kW (300 pk). Het hoge systeemvermogen is mede te danken aan de elektromotor op de achteras. Naast het standaard 4CONTROL advanced vierwielbesturingssysteem biedt de auto dus ook vierwielaandrijving voor meer grip en een betere wegligging onder alle omstandigheden.

De uitvoering atelier Alpine van de Renault Rafale E-Tech 4×4 300verlegt de grenzen van rijplezier met een specifiek afgesteld onderstel voor een sportievere rijbeleving. Het slimme onderstel past de demping continu aan op de staat van het wegdek.

HIGHTECH EXPERTISE VAN ALPINE
De aandrijflijn van de Renault Rafale E-Tech 4×4 300 is gebaseerd op die van de Rafale E-Tech hybrid 200. Onder de motorkap is de 1,2-liter driecilinder benzinemotor voorzien van een nieuwe turbo, waarmee het vermogen toeneemt tot 110 kW (150 pk) en het koppel tot 230 Nm. De multi-mode transmissie zonder koppeling is aangepast op het toegenomen vermogen.

De benzinemotor werkt samen met drie elektromotoren (twee hoofdmotoren en een ondersteunende), wat resulteert in een systeemvermogen van 220 kW (300 pk). Een elektromotor met 100 kW (136 pk) en 195 Nm koppel drijft permanent de achterwielen aan. De 22 kWh lithium-ion-batterij (400V) biedt voldoende energie voor een volledig elektrische actieradius tot 100 kilometer (WLTP). Samen met de 55 liter brandstoftank biedt de Rafale E-Tech 4×4 300 een totale actieradius tot 1.000 kilometer.

ATELIER ALPINE
De Rafale E-Tech 4×4 300 is daarnaast leverbaar in een nieuwe uitvoering met een beeldende naam: atelier Alpine. Deze uitvoering combineert specifieke, stijlvolle elementen – een bleu sommet satin carrosseriekleur, zwevende achterspoiler in noir étoilé, 21-inch wielen ‘Chicane’ en vloermatten in een iconische blauwe tint – met de expertise van Alpine Cars. Daarmee staat de Rafale garant voor een echte ‘Alpine beleving’.

Het onderstel (vering, schokdempers, stabilisatorstang) is opnieuw gekalibreerd en er zijn drie rijmodi (Comfort, Dynamic, Sport) beschikbaar. Zo is de auto altijd gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de bestuurder. Daarnaast zorgt het slimme, adaptieve onderstel van de Rafale E-Tech 4×4 300 voor nog meer rijcomfort aan boord óf nog meer dynamiek tijdens het rijden.

VERSIEPRIJZEN
Met zijn bijzonder rijke standaarduitrusting neemt de Rafale E-Tech 4×4 300 een hogere marktpositie. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: de esprit Alpine voor prijzen vanaf € 55.290 en de atelier Alpine vanaf € 59.790. Levering start in het najaar.

Gelezen: 43 keer