050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

ID.7 GTX: sportiviteit gegarandeerd met 250 kW/340 pk en electric 4MOTION

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Enkele maanden geleden onthulde Volkswagen de ID.7 Tourer GTX als absoluut topmodel binnen de elektrische ID.-familie. De GTX dankt die status aan een aandrijflijn met twee elektromotoren, een systeemvermogen van 250 kW/340 pk en 4MOTION vierwielaandrijving. Bovendien onderscheidt hij zich nadrukkelijk door sportieve looks en een uitgebreide standaarduitrusting. Nu breidt Volkswagen die GTX-lijn verder uit met de introductie van de ID.7 GTX.

De nieuwe ID.7 GTX heeft twee elektromotoren: één ervan – een versie met 80 kW - drijft de vooras aan, de andere 210 kW sterke variant de achteras. Zodoende heeft elke ID.7 GTX vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 250 kW/340 pk waardoor de prestaties van hoog niveau zijn. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u is in minder dan 6,0 seconden volbracht, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 180 km/u.


Nieuw 86 kWh accupakket
Het nieuwe 86 kWh lithium-ion accupakket van de ID.7 Pro S is ook standaard voor de GTX en legt de lat op alle fronten hoger. De verwachte range is circa 600 kilometer. Hij is geschikt voor snelladen met 200 kW, waar het maximum voor een ID.-model tot nu 175 kW bedroeg. Het opladen van het accupakket van 10-80% vergt onder ideale omstandigheden duidelijk minder dan 30 minuten.

Rijplezier en gebruiksgemak
Naast hoge prestaties zijn er meer factoren die bijdragen aan het rijplezier in een ID.7 GTX. Zo maakt de 4MOTION vierwielaandrijving een variabele verdeling van de aandrijfkracht mogelijk, waarbij elektronische sperdifferentiëlen (XDS+) standaard zijn. 4MOTION vierwielaandrijving heeft als extra pluspunt dat een ID.7 GTX een hoger trekgewicht heeft (1.200 kg tegenover 1.000 kg voor de reguliere ID.7). Progressive steering is ook inbegrepen en met keuze uit verschillende rijmodi is voor elke rit de ideale setup te kiezen: van uitermate comfortabel tot zeer dynamisch. Adapative Chassis Control (DCC) is als optie leverbaar.Sportief uiterlijk
Met specifieke GTX-accenten als de nieuwe bumper, een grille in honingraatdesign, carrosserie-elementen in hoogglans zwart en 20 inch lichtmetalen velgen ‘Skagen’ (21 inch optioneel) krijgt het gestroomlijnde uiterlijk van de nieuwe ID.7 een sportieve touch. IQ.Light LED matrixkoplampen en verlichte Volkswagen-logo’s voor en achter zijn standaard. Een nieuwe GTX-feature is de dagrijverlichting in pijlpuntvorm. Verder is de ID.7 GTX leverbaar met een groot panoramisch glazen dak met smart glass. Dit dak switcht na een druk op de knop of een stemcommando van transparant naar ondoorzichtig of omgekeerd.

De GTX-ambiance: sportieve luxe
Het interieur van de ID.7 GTX is sportief. De speciale stoelen zijn verwarmd, bekleed met een combinatie van stof en ArtVelours en zijn afgewerkt met een geperforeerd GTX-logo en rode stiksels. Ook het multifunctionele sportstuur heeft rode stiksels en daarnaast andere rode accenten en GTX-belettering. Een augmented reality head-up display, ambienteverlichting (30 kleuren), de automatische Climatronic airconditioning met twee zones, keyless access en een alarmsysteem zijn eveneens inbegrepen bij de rijke standaarduitrusting.

IDA stemassistent, ChatGPT-integratie
De nieuwe IDA stemassistent reageert op natuurlijk taalgebruik. ChatGPT-integratie wordt leverbaar als een update. IDA is uiteraard te gebruiken voor het bedienen van diverse autofuncties, maar het is ook mogelijk om vragen over uiteenlopende onderwerpen te stellen. Doordat ChatGPT toegang heeft tot verschillende online databases worden deze snel beantwoord.Wellness
Voor de ID.7 GTX is een nieuwe Wellness-app beschikbaar. Deze draagt gedurende de rit en tijdens (laad)pauzes bij aan het welzijn. Afhankelijk van het gekozen programma (Fresh Up, Calm Down en Power Break) stuurt de app onder meer de ambienteverlichting, het geluidsvolume, de airconditioning, stoelmassage- en ventilatiefuncties en het panoramadak aan.

Attente assistentie
Hoogwaardige assistentiesystemen dragen in de ID.7 GTX bij aan comfortabel, veilig en relaxed rijden onder alle omstandigheden. Als optie is Park Assist Plus met geheugenfunctie beschikbaar. Hiermee is volledig automatisch parkeren op afstanden tot 50 meter mogelijk, bijvoorbeeld thuis. In Travel Assist zijn Lane Assist, Adaptive Cruise Control ACC en Emergency Assist geïntegreerd. Het maakt bovendien gebruik van online data voor een nog preciezere en soepelere werking. Side Assist (dodehoekwaarschuwing), Adaptive Cruise Control en Lane Assist zijn standaard aanwezig. Als de ID.7 GTX stilstaat, waarschuwt Exit Warning bij het openen van deuren voor eventueel van achteren naderende verkeersdeelnemers. In het uiterste geval kan Exit Warning het openen van de deuren voor even tegenhouden. Om snel en adequaat te kunnen waarschuwen voor bijvoorbeeld aanrijdingen, files of werkzaamheden op de route maakt de ID.7 GTX gebruik van Car2X. Daarmee krijgt de auto informatie van andere auto’s op de route én de infrastructuur. Standaard beschikt elke ID.7 GTX over Emergency Brake, Front Assist en Dynamic Road Sign display.

Net als de ruime ID.7 Tourer GTX wordt de nieuwe ID.7 GTX deze zomer in Nederland verwacht. Prijzen worden op korte termijn (eind juni) bekendgemaakt als de voorverkoop start.

Gelezen: 129 keer