050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Verkoop nieuwe Opel Frontera van start

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Opel Frontera heeft in Istanbul zijn publieksdebuut beleefd. Onder het toeziend oog van talrijke journalisten en belangstellenden trok CEO van Opel Florian Huettl – samen met Vice President Design Mark Adams en Senior Vice President Product & Pricing Tobias A. Gubitz – het doek van de volledig nieuwe SUV. Tegelijk met zijn publieksdebuut zijn ook de prijzen van de nieuwe Frontera vrijgegeven: hij is er vanaf € 29.499

“Dit jaar vieren we 125 jaar autoproductie bij Opel”, memoreerde Florian Huettl. “125 jaar waarin we altijd vooruit hebben gekeken en onze klanten innovatieve, praktische en vooral bereikbare mobiliteit hebben geboden. De nieuwe Opel Frontera maakt in dit opzicht een bijzonder krachtig statement: onze nieuwe, zeer flexibele, ruime en geëlektrificeerde SUV zal nieuwe klantengroepen overtuigen.”

Tijdens de presentatie in Istanbul maakte Opel bekend dat het niet bij vijf zitplaatsen zal blijven. De compacte SUV is binnenin zodanig ruim, dat hij in een later stadium ook als zevenzitter op de markt komt.

Stevige proporties en solide, moderne looks

Met zijn opvallende design valt de nieuwe Opel Frontera direct op. Het is ook het eerste productiemodel waarop het nieuwe Opel ‘Blitz’-embleem prijkt, centraal in het Opel Vizor familiegezicht. De geprononceerde wielkasten, spatborden en dorpels, evenals de opvallende C-stijl geven de auto stevige proporties en solide, moderne looks. De moderne uitstraling is ook te zien in het interieur, waar slim design hand in hand gaat met praktisch gebruiksgemak. De bestuurder en passagiers kijken uit op een nieuw ontworpen stuurwiel en twee 10-inch beeldschermen. Daarnaast biedt de Frontera standaard veel praktische voorzieningen, waaronder een innovatief smartphonestation.

Comfortabel kunnen reizen is topprioriteit in de nieuwe Opel Frontera. Voorin kunnen de bestuurder en bijrijder desgewenst plaatsnemen op de nieuwe én gepatenteerde ‘Intelli-Seat’-voorstoelen. Die zijn voorzien van een uitsparing die de druk op het staartbeen verlaagt en daardoor ook op lange snelwegritten zorgen voor uitstekend comfort. De bagageruimte biedt ruim 450 liter en met neergeklapte achterbank zelfs 1.600 liter. Wie wil kamperen, kan de nieuwe Frontera bestellen met (optionele) dakrails en een speciaal voor de SUV ontworpen daktent met ladder. In totaal kan de Frontera tot 240 kg op zijn dak dragen.

Keuze uit elektrische aandrijving en 48V-hybridetechniek

De nieuwe Opel Frontera komt er in vier aandrijfvarianten, te beginnen met de Frontera Hybrid met 48V-hybridetechniek. Deze versie wordt aangedreven door een 1,2-liter turbobenzinemotor die speciaal voor hybride rijden is ontwikkeld. De benzinemotor werkt samen met een elektromotor van 21 kW (28 pk) en een geëlektrificeerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk lager zijn in vergelijking met een conventioneel aangedreven model. De benzinemotor is er met een vermogen van 74 kW (100 pk) of 100 kW (136 pk). De prijzen starten bij € 29.499

Voor klanten die lokaal emissievrij willen reizen, is er de batterij-elektrische Opel Frontera Electric. Standaard biedt deze versie een actieradius tot ruim 300 kilometer (WLTP1). De long range-versie met een grotere batterijcapaciteit kan tot circa 400 kilometer (WLTP) afleggen op een volle batterijlading. Deze versie komt in een later stadium beschikbaar. De Frontera Electric is leverbaar vanaf € 30.499

De uitrustingsniveaus zijn onderscheidend en overzichtelijk. De nieuwe Frontera wordt aangeboden in de uitvoeringen Edition en GS, waarbij de instapversie al zeer rijk is uitgerust. De GS-uitvoering beschikt onder meer over een 10-inch beeldscherm en een infotainmentsysteem met naadloze smartphone-integratie en een achteruitkijkcamera. Klanten kunnen de SUV verder personaliseren met twee optiepakketten.

Digitaal bestellen via een ‘one-scroll experience’

Opel maakt ook het aankoopproces voor de nieuwe Frontera duidelijker en efficiënter. Het model is als eerste Opel digitaal te bestellen via een ‘one-scroll experience’. De productpagina's zijn geoptimaliseerd voor elk mobiel apparaat, zodat gebruikers alleen maar hoeven te scrollen en te klikken.

Gelezen: 126 keer