050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nieuwe Golf populairste auto in Europa, ID.3 op shortlist Auto van het Jaar

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Nieuwe Golf meest populaire auto van Europa
*Volkswagen ID.3 bij laatste zeven in Auto van het Jaar 2021-verkiezing
*ID.3: bestverkochte elektrische auto van Nederland

Volkswagen is het nieuwe jaar met positief nieuws uit de startblokken gekomen. De nieuwe Golf, die begin vorig jaar debuteerde, ontpopte zich in 2020 direct als de bestverkochte auto van Europa. Veel lof was er in Europees opzicht ook voor de nieuwe, elektrische ID.3 van Volkswagen, die zich schaart bij de laatste zeven kandidaten voor de Auto van het Jaar 2021-titel. In Nederland was de ID.3 eveneens erg populair, als bestverkochte EV van ons land.

Internationaal gaf Volkswagen afgelopen jaar meteen vol gas met de nieuwe Golf. In het debuutjaar van de Golf 8 waren alle belangrijke varianten van het model rond de herfst direct al beschikbaar en leverde Volkswagen zo’n 312.000 nieuwe Golfs af aan klanten, waarmee het model in zijn introductiejaar al de bestverkochte auto van Europa was.

Genomineerd: Auto van het Jaar 2021
Ook de ID.3 - het eerste lid van Volkswagen’s nieuwe, volledig elektrische ID. Family - doet het uitstekend. In de jaarlijkse, Europese Auto van het Jaar-verkiezing is het model doorgedrongen tot de zeven finalisten die in aanmerking komen voor de titel Auto van het Jaar 2021. Van de oorspronkelijke 29 modellen die op de kandidatenlijst stonden, is een selectie van zeven genomineerden overgebleven. De bekendmaking van de Auto van het Jaar 2021 vindt plaats op 1 maart aanstaande.

Volkswagen: marktleider in Nederland
In Nederland is de ID.3 vorig jaar eveneens zeer positief door de consument ontvangen. Niet alleen was hij in 2020 de populairste EV van ons land, maar tevens het op één na bestverkochte model overall. Met 10.954 exemplaren in zijn debuutjaar nam de ID.3 bovendien een kwart van de totale Volkswagen-verkopen in 2020 voor zijn rekening. Volkswagen sloot het jaar 2020 af als marktleider in Nederland, met 44.670 verkochte auto’s, goed voor een marktaandeel van ruim 12,5 procent. Dus een op de acht verkochte personenauto’s in 2020 was een Volkswagen.

Gelezen: 937 keer