050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Volvo introduceert vernieuwde S90 en V90, Mild hybrid nu voor alle modellen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Volvo introduceert de vernieuwde Volvo S90 en Volvo V90 (Cross Country). Onder meer het interieur van deze modellen is verder verfijnd en voorzien van een geheel nieuw, modern audiosysteem van Bowers & Wilkins. Ander nieuws is dat de Mild hybrid-aandrijflijn vanaf nu beschikbaar is voor alle Volvo-modellen. Hiermee breidt Volvo het aanbod aan geëlektrificeerde modellen maximaal uit.

262598 The refreshed Volvo S90 Recharge T8 plug in hybrid in Platinum Grey

De designers van Volvo hebben ook de voor- en achterzijde van de Volvo S90 en Volvo V90 verder verfijnd. Zo zijn de mistlampen, het onderste gedeelte van de voorbumper en de spoiler opnieuw ontworpen. Het meest opvallende aan de V90 (Cross Country) is het geheel nieuwe, onderscheidende design van de Full-LED achterlichten, voorzien van dynamische richtingaanwijzers. Ook zijn er nieuwe carrosseriekleuren en optionele lichtmetalen wielen om de modellen nog verder te personaliseren.

Nieuw Bowers & Wilkins audiosysteem
Het uitgebreide, nieuwe Bowers & Wilkins audiosysteem in de Volvo S90 en Volvo V90 biedt een nog betere geluidskwaliteit. Dat is te danken aan de verbeterde versterker, de automatische ‘noise cancellation’ en een nieuwe instelling die de sound van je favoriete muziekgenre benadert.

262600 The refreshed Volvo S90 Recharge T8 plug in hybrid in Platinum Grey

Advanced Air Cleaner
Ook nieuw in het interieur is de Advanced Air Cleaner met een PM 2,5 fijnstofsensor.
De bestuurder kan op het scherm in het midden van het dashboard de luchtkwaliteit in de auto in de gaten houden. Desgewenst kan de Advanced Air Cleaner de lucht in het interieur binnen een paar minuten ontdoen van zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes.

Het nieuwe audiosysteem van Bowers & Wilkins en de Advanced Air Cleaner zijn ook leverbaar op de Volvo 60-serie, die eveneens gebaseerd is op de Scalable Product Architecture (SPA).

Draadloze oplaadfunctie voor smartphones
Alle modellen van de Volvo 90- en 60-serie zijn nu achterin voorzien van dubbele USB-C-aansluitingen in plaats van 12-voltaansluitingen. In de meeste versies is nu ook de draadloze oplaadfunctie voor smartphones – geïntroduceerd in de Volvo XC40 – beschikbaar.

262610 The refreshed Volvo V90 B6 AWD Cross Country in Thunder Grey

Handgemaakte wollen stoelbekleding
Voor het interieur van de Volvo 90- en 60-serie is de exclusieve handgemaakte wollen stoelbekleding leverbaar die Volvo vorig jaar introduceerde in de Volvo XC90. Voor de meest luxe uitvoeringsniveaus biedt Volvo een interieur dat geheel vrij is van leder.

262871 Studio images The refreshed Volvo S90 Recharge T8

Volvo V90 Recharge T6 AWD Plug-in hybrid
Naast het al zeer uitgebreide plug-in hybrid programma van Volvo wordt wederom een nieuwe plug-in hybride variant aan het V90 gamma toegevoegd. Vanaf de zomer van 2020 komt de T6 Plug-in hybrid het programma versterken. De 340 pk vermogende T6 Plug-in hybrid zal samen met de 390 pk sterke T8 Plug-in hybrid de best verkopende motorisatie zijn binnen de V90 modelreeks. Volvo beschikt hiermee over de meest complete plug-in hybride lijn vanaf XC40 tot en met XC90.

262889 The refreshed Volvo XC60 T8 AWD in Osmium Grey metallic

Mild hybride 48-volt aandrijflijn voor alle modellen
Volvo breidt het aanbod van zijn Mild hybrid 48-volt aandrijflijn uit naar alle Volvo-modellen. Volvo introduceerde de technologie in de Volvo XC90 en Volvo XC60. De aandrijflijnen zijn nu niet alleen in alle versies van de Volvo 90- en 60-serie leverbaar, maar ook in de Volvo XC40.

262874 The refreshed Volvo V90 S90 Interior Detail Orrefors Gearshift

15 procent zuiniger en schoner
De Volvo-modellen met Mild hybrid technologie zijn in de praktijk tot 15 procent zuiniger en schoner dan de niet-geëlektrificeerde versies. Met de elektronische regeneratiefunctie remt de auto af zodra de bestuurder het gas loslaat. De bewegingsenergie van de auto wordt teruggewonnen en als elektriciteit opgeslagen in de accu, om later de elektromotor te voeden. Dat zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder emissies.

Samen met het aanbod aan Recharge Plug-in hybrid modellen en de volledig elektrische XC40 is er nu een geëlektrificeerde Volvo voor iedereen.

Prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt worden in een later stadium uitgelicht.

Gelezen: 1920 keer