050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Hoe dakdragers uw reiservaring kunnen verbeteren.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn om met elkaar beklemd te zitten in de auto, omdat iedereen wat bagage moet vasthouden. Zeker op langere reizen is dit heel ongemakkelijk. Denk maar aan een gezin met kinderen op de achterbank. Er is weinig beweegruimte.
 
Dan komen de dakdragers in beeld. Eventueel in combinatie met een ski box. Eerder was hier twijfel over de aanschaf, omdat de mogelijkheid tot openbreken best groot was. Tegenwoordig zijn dakdragers en ski of bagageboxen best goed beveiligd en bevestigd. Het betekend niet dat je het best de zware lading op het dak moet laden. Dat is niet verstandig. Het is nog steeds het veiligst om het gewicht te verdelen. En kijk ook in de gebruiksaanwijzing van de bagage box en de dakdragers wat het maximale gewicht is dat je in de dakkoffer of op de dakdragers mag vervoeren. Dit verschilt ook nog per auto dus controleer dit goed.
 
Het is verstandig om te onderzoeken wat het best bij uw situatie past. Maakt je er dagelijks gebruik van, of alleen als je op vakantie gaat. Gebruikt je de dakdrager voor sportspullen of voor andere artikelen. En hoeveel gewicht wil je vervoeren, zijn ze makkelijk te bevestigen.
 
Er zijn verschillende merken dak dragers, de meest bekende zijn Thule en Hapro dakdragers. Maar er zijn veel meer aanbieders laat je daarom goed informeren over de mogelijkheden, en over welke dakdragers het meest geschikt zijn voor uw auto en waar u ze voor wilt gaan gebruiken.
Gelezen: 237 keer