050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

De Mazda MX-30 modeljaar 2022: meer inhoud, meer stijl

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Vernieuwde MX-30 modeljaar 2022 vanaf juni dit jaar te koop
*Verbeterde laad- en geluidskwaliteiten en nieuwe kleuren voor interieur en exterieur

De verkoop van de Mazda MX-30 modeljaar 2022, de vernieuwde versie van de eerste volledig elektrische productieauto van het merk, start in juni van dit jaar en wordt omstreeks september in de showroom verwacht. De Mazda MX-30 2022 beschikt over verbeterde laadprestaties en stroomtoevoermogelijkheden, verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.

De technische updates die zijn doorgevoerd bij de Mazda MX-30 modeljaar 2022 maken hem nog gebruiksvriendelijker. De BEV ondersteunt nu drie-fase AC-laden tot 11 kW. De snellaadprestaties op gelijkstroom zijn ook verbeterd door het maximale vermogen dat de auto kan accepteren te verhogen van 40 kW naar 50 kW. Hierdoor is de DC-snellaadtijd met tien minuten verkort tot slechts 26 minuten.*

Het EV-geluid van de MX-30 zorgt ervoor dat bestuurders onbewust de hoeveelheid koppel kunnen herkennen die door de krachtbron wordt gegenereerd. Voor 2022 is de geluidsfrequentie verder geoptimaliseerd om zoveel mogelijk te lijken op andere geluiden die te horen zijn terwijl de auto rijdt, zoals het windgeruis en de geluiden die de wielen veroorzaken. Het doel is dat de bestuurder de hoeveelheid koppel op een natuurlijke manier kan herkennen, zonder het gevoel te hebben dat het geluid ongewoon is.

Naast de bestaande interieurkleuren Modern Confidence (wit) en Industrial Vintage (bruin) is de MX-30 modeljaar 2022 ook verkrijgbaar met de nieuwe volledig zwarte bekleding Urban Expression, die het design een scherpe, stijlvolle toets geeft. Het nieuwe, volledig zwarte interieur wordt verlevendigd door grijze en witte accenten op de stoffen bekleding, en het donkerbruine kurk op de console en de portiergrepen.

Het aantal multi-tone kleurenschema’s is uitgebreid tot vier, waarbij Jet Black en Mazda’s nieuwe kleur Zircon Sand zijn toegevoegd aan het gamma.

Gepaard met het volledig zwarte Urban Expression-interieur is Zircon Sand een natuurlijk beige dat geïnspireerd is op de kleur van zirkoonzand, wat Mazda’s erfgoed met betrekking tot de productie van gietvormen weerspiegelt.

Het tweede nieuwe multi-tone kleurenschema koppelt een Jet Black afwerking van de carrosserie en het dak aan zilverkleurige sierlijsten en, wederom, een volledig zwart interieur. Bovendien wordt het bestaande Soul Red Crystal multi-tone kleurenschema voor het exterieur nu ook gecombineerd met een volledig zwarte bovenkant voor een sportievere uitstraling.

Vanaf modeljaar 2022 is het eveneens mogelijk om optioneel een fietsendragerhaak** te monteren. Met deze mogelijkheid kan er vanaf deze update tot een gewicht van 75kg een fietsendrager (inclusief fietsen) worden meegenomen.

Meer informatie over de beschikbare line-up en prijzen worden rond juni bekend gemaakt.

Gelezen: 1212 keer