050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nieuwe Kia Sorento Plug-in Hybrid nu leverbaar vanaf € 56.195,-

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Kia heeft prijskaartjes gehangen aan de grondig vernieuwde Sorento. De succesvolle SUV van Kia heeft een vernieuwd in- en exterieurdesign en biedt een nog hoger comfort en nog meer gebruiksgemak. Hij is voortaan in Nederland alleen leverbaar als plug-in hybride en maakt ook met zijn duurzame interieurmaterialen minder impact op het milieu.

Opposites United
De vernieuwde Sorento valt direct op met zijn ‘Opposites United’ design dat is geïnspireerd op de ‘Bold for Nature’ designpijler, waarbij natuurlijke en moderne elementen elkaar versterken. Aan de voorzijde zorgt een nieuw ontwerp van de motorkap voor meer volume en een forser front. De opvallende verticale koplampen, de ‘Star Map’ dagrijverlichting, de dynamische richtingaanwijzers en de nieuw ontworpen radiatorgrille met een 3D maaspatroon onderschrijven het vooruitstrevende design. De gerestylde voorbumper geeft hem extra robuustheid en zelfvertrouwen. Opvallende accenten in de bumper zijn de brede skid plate, de vernieuwde mistlampen en het verticale luchtinlaatprofiel.

Opzij springen de nieuwe wieldesigns (standaard voortaan 19-inch) en de vernieuwde spatborden op.

De nieuwe achterlichten zijn met hun ‘Star Map’ design volledig in harmonie met de verticale koplampen en zijn voorzien van diagonale LED’s. Het hoog gemonteerde smalle derde remlicht onderstreept de hightech en premium uitstraling van de Sorento, terwijl de gerestylde achterbumper een robuust randje toevoegt. Dat laatste wordt nog verder versterkt door de skid plate en de zwarte sierdelen.

De nieuwe Sorento wordt leverbaar in tien carrosseriekleuren, waarvan er drie nieuw zijn: Volcanic Sand, Interstellar Grey en Cityscape Green.



Vernieuwd interieur met maximaal comfort en duurzame materialen
Het vernieuwde interieur geeft met zijn opnieuw ontworpen dashboard en de riante afmetingen een gevoel van oneindige ruimte. Vanaf de DynamicPlusLine beschikt de Sorento over een gebogen instrumentarium met multimode aanraakscherm voor de bediening van de klimaatregeling en de navigatie. Het brede, horizontale ontwerp wordt geaccentueerd door een smalle sfeerverlichtingsstrip, met een keuze uit 64 kleuren. Deze sfeerverlichting komt ook terug in de nieuw ontworpen pookknop en in de voorportieren.

De geïntegreerde dual curved displays combineren een 12,3 inch navigatie en infotainment-touchscreen met een 12,3 inch instrumentenpaneel voor de bestuurder. De Sorento ExecutiveLine is daarnaast ook uitgerust met een 10 inch head-up display.

De nieuwe Sorento zet in op maximaal comfort. Zo is de ExecutiveLine voorzien van nieuwe meervoudig verstelbare relaxstoelen voorin met Aircell-lendensteunen en geheugenfunctie. Om het comfort nog verder te verhogen heeft Kia ook de vering aangepast en de geluidsisolatie verbeterd.

De vernieuwde Kia Sorento biedt standaard 7-zitplaatsen. De ExecutiveLine wordt nu ook als 6-zits variant aangeboden met twee aparte stoelen op de 2e zitrij.



Geavanceerde features en over-the-air updates
De vernieuwde Sorento maakt ook indruk met een groot aantal nieuwe features en een verder verbeterd gebruiksgemak. Het infotainmentsysteem kan worden bediend via het multimode aanraakscherm en voorziet in online navigatie inclusief Kia Connect, Live Services, Voice Recognition en Bluetooth. De klimaatregeling beschikt over een volledig automatische temperatuurregeling met twee zones. Het systeem is zo ontworpen dat Kia software- en kaartupdates over-the-air naar de auto kan sturen, waardoor een bezoek aan de dealer daarvoor niet nodig is.

De Sorento ExecutiveLine is uitgerust met vingerafdrukherkenning. Daarmee kan de bestuurder een gebruikersprofiel koppelen. Ook kan hiermee de valetmodus worden geactiveerd, als alternatief voor het invoeren van de pincode. Sorento-rijders kunnen bovendien met de digital key 2.0 hun smartphone als smart key gebruiken.

Ook op het vlak van bestuurdersassistentie heeft de Sorento nieuws in petto, met onder meer het Highway Driving Assist 2.0 met Lane Change Assist en Surround View Monitor (SVM) met 3D-functie. Ook Forward Collision-Avoidance Assist 2.0 is nu beschikbaar voor de Sorento. Dit systeem assisteert onder andere bij kruisend verkeer, tegemoetkomend verkeer (ook bij rijbaanwisseling) en het passeren van bijvoorbeeld voetgangers en fietsers.

De nieuwe slimme automatische achterklep biedt nog meer gebruiksgemak door de achterklep automatisch te sluiten wanneer de bestuurder wegloopt van de auto.



Leverbaar in drie uitvoeringen, altijd als Plug-in Hybrid
De vernieuwde Sorento Plug-in Hybrid is in Nederland standaard uitgerust met de bekende 1.6 T-GDI benzinemotor die is gekoppeld aan een 13,8 kWh batterij, een zestraps automaat en vierwielaandrijving. Hij heeft een gecombineerd vermogen van 252pk (185kW), een verwachte elektrische actieradius van 55 km** en een trekgewicht van 1.000 kg.

De grote SUV van Kia is in Nederland leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. De standaard al rijk uitgeruste DynamicLine is onder meer uitgerust met adaptieve cruise control met navigatieondersteuning, snelwegassistentie, elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, stoelverwarming vóór, stuurwielverwarming, parkeersensoren voor & achter en een 12,3 inch full map navigatiesysteem inclusief Kia Connect en Live Services. Hij staat op 19 inch lichtmetalen velgen en is van binnen afgewerkt met stof en lederlook in Sage Green en Grey.

De DynamicPlusLine voegt naast aanvullende assistentiesystemen ook een groot aantal luxe features toe, waaronder elektrisch verstelbare voorstoelen, een elektrisch bedienbare achterklep met auto-close functie, een Bose® Premium Sound System, het 12,3 inch curved instrumentendisplay en een elektrisch bedienbaar panoramadak. Hij valt op met zijn privacy glass, de ‘Style’ lederen bekleding en de uitgebreide interieurverlichting.

De ExecutiveLine biedt boven de DynamicPlusLine onder meer de vingerafdrukherkenning, stoelventilatie in de voorstoelen, de digital key 2.0 een 360-graden camera, een head-up display, een dodehoekcamera en intelligente parkeerassistentie achter. De zitplaatsen zijn afgewerkt met zwart nappaleder en deze uitvoering is ook te bestellen als 6-zitter. In dat geval wordt de achterbank vervangen door een configuratie met twee luxe ‘captain chairs’.

Nu te bestellen vanaf € 56.195,-
De vernieuwde Kia Sorento Plug-in Hybrid staat vanaf medio juni in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers. Als DynamicLine is de Sorento voortaan verkrijgbaar vanaf € 56.195,-. De DynamicPlusLine en ExecutiveLine hebben een vanafprijs van respectievelijk € 60.295,- en € 64.895-. De zespersoonsuitvoering van de ExecutiveLine heeft een meerprijs van € 1.000,-.

Gelezen: 77 keer