050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Verkoopstart nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ is nu bij de dealers te bestellen als Limousine of Estate (energieverbruik gewogen, gecombineerd: 26,7-24,1 kWh/100 km plus 1,1-0,8 l/100 km | brandstofverbruik gecombineerd bij ontladen accu: 9,5-8,6 l/100 km | CO₂-emissie gewogen, gecombineerd: 24-19 g/km | CO₂-klasse gewogen, gecombineerd: B | CO₂-klasse bij ontladen accu: G)2. De consumentenadviesprijzen voor de Limousine beginnen bij € 113.671 en voor de Estate bij € 116.268. Beide plug-in hybrids combineren uitstekende prestaties en rijdynamiek met een grote elektrische actieradius.

De Limousine en Estate zijn beide standaard uitgerust met de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie, de actieve achterasbesturing en het staalgeveerde AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping. Ook standaard zijn de unilakken poolwit en zwart of de metallic-lakken obsidiaanzwart, hightechzilver, verdezilver, grafietgrijs, velvetbruin en nauticblauw.

In het interieur valt het E 53 HYBRID-specifieke, van achteren verlichte sierdeel in grijs openporig essenhout met AMG-logo op. Het multimediasysteem MBUX biedt niet alleen AMG-specifieke aanduidingen en functies, maar ook AMG-exclusieve content. De elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen zijn eveneens standaard. Ze zijn bekleed met lederlook ARTICO/microvezel MICROCUT met rode contrastsiernaden en AMG-specifiek stoeldessin. Als optie zijn de elektrisch verstelbare AMG Performance-stoelen leverbaar. Ook het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder met AMG-stuurwieltoetsen behoort tot de standaarduitrusting.

Speciaal model ‘Edition 1’ met royale uitrusting

Vanaf de introductie is de nieuwe E 53 HYBRID 4MATIC+ een jaar lang leverbaar als exclusieve ‘Edition 1’. De ‘Edition 1’ is leverbaar voor een consumentadviesprijs vanaf € 150.2411 voor de Limousine en € 152.8101 voor de Estate. Er is keuze uit de lakken MANUFAKTUR alpinegrijs uni of MANUFAKTUR opaalwit magno (optie). De flanken van deze uitvoering worden visueel verlengd met een folie met zwarte sierstrepen. De 21” kruisspaaks gesmede AMG-velgen zijn matzwart met glansgedraaide velgranden. De wielnaafdoppen zijn voorzien van een ‘Edition’-label met lauwerkrans. Ook de zwarte remklauwen met witte AMG-logo’s passen bij de donkere look.

De ‘Edition 1’ is eveneens standaard uitgerust met AMG-nightpakket en AMG-nightpakket II. Elementen zoals de frontsplitter en de sierlijsten op de bovenkant van de portieren en op de ruitframes zijn hier uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Samen met de dubbele uitlaatsierstukken in hoogglanzend zwart zorgt dit voor sterke contrasten. Daarnaast is er het warmtewerende, donkergetinte glas voor de achterruit en de achterzijruiten. Het AMG-nightpakket II omvat elementen in zwartchroom, namelijk de spijlen en de rand van de grille alsmede de sierlijsten en badges op de voorspatschermen. Daarnaast zijn de portiergrepen, de sierlijst op de achterklep, de typeaanduiding en de Mercedes-ster aan de achterzijde ook in zwartchroom uitgevoerd.

De dynamisch visuele indruk wordt verder versterkt door het AMG-carbonpakket exterieur II. Het pakket bevat onder meer buitenspiegels in carbonlook. Bij de Limousine is de spoilerrand op de achterklep van carbon. De AMG-tankdop in zilverchroom met opschrift ‘AMG’ benadrukt de speciale status van de ‘Edition 1’.

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast van zwart en geel. De AMG Performance-stoelen ogen zeer elegant met bekleding in zwart nappaleder met gele siernaden en opschrift ‘Edition 1’ op de voorste hoofdsteunen. Ze versterken de sportieve look, net als de gele veiligheidsgordels en de exclusieve sierdelen in AMG-carbon met gele siernaden. Het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel MICROCUT met gele siernaden en de AMG-instaplijsten met geel verlicht opschrift ‘AMG’ passen hier perfect bij. De finishing touch wordt gevormd door de exclusieve gravure ‘Edition 1’ in de middenconsole en de specifieke AMG-vloermatten met gele siernaden en opschrift ‘Edition 1. Het MBUX Superscreen met voorpassagiersdisplay is eveneens standaard.

Om het waardevolle voertuig te beschermen, ontvangt elke klant een op maat gemaakte AMG-indoor car cover met ‘Edition1’-logo. Met zijn ademende buitenkant van scheurbestendig kunstvezelweefsel en de antistatische binnenstof van flanel beschermt deze het voertuig in de garage tegen stof en krassen.

Eveneens standaard aan boord is het AMG DYNAMIC PLUS-pakket, met tal van high-performance componenten voor nog meer rijdynamiek. 

Nog meer rijdynamiek met het AMG DYNAMIC PLUS-pakket

Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket is onafhankelijk van de ‘Edition 1’ ook apart leverbaar. Het omvat: 

·        *AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel MICROCUT met stuurwieltoetsen voor snelle bediening van de rijprogramma's en andere rijdynamische instellingen.

·       * High-performance composietremsysteem voor met remschijven 390 x 36 mm en vaste remklauwen met zes zuigers.

·        *Rode remklauwen die het sportieve karakter visueel onderstrepen.

·        *Elektronisch geregeld sperdifferentieel achter, dat onder alle rijomstandigheden zorgt voor een nog betere tractie uit bochten, een grotere rijstabiliteit en een betere lastverdeling zonder vermogensverlies.

·        *Dynamische motorsteunen die een sportieve of comfortabele aansluiting van de motor op de carrosserie mogelijk maken.

·       * RACE START-functie die zorgt voor een optimale sprint vanuit stilstand. Hiervoor spreekt de software het volledige vermogen en koppel van de elektromotor (120 kW) en de verbrandingsmotor (330 kW) aan.

 Om aan uiteenlopende klantwensen te voldoen is een groot aantal opties en individualiseringsmogelijkheden beschikbaar, waaronder:

·     *AMG Driver's Package

·      *AMG TRACK PACE

·      *AMG Real Performance Sound

·      *Panoramaschuifdak

·      *Trekhaak met ESP®-aanhangwagenstabilisatie

·      *Burmester® 4D-surround sound system

·      *MANUFAKTUR patagoniërood metallic

·      *21” kruisspaaks gesmede AMG-velgen

·      *Sierdelen AMG-carbon

·      *AMG Performance-stoelenpakket High-End

De combinatie van de 3,0 liter zescilinder lijnmotor en de permanent bekrachtigde synchrone elektromotor genereert een maximaal systeemvermogen van 430 kW (585 pk) [met RACE START: 450 kW/612 pk] en een maximaal systeemkoppel van 750 Nm. De dynamische prestaties zijn dan ook van een zeer hoog niveau: de acceleratie van 0-100 km/h neemt slechts 3,8 seconden3 in beslag en de topsnelheid is begrensd op 280 km/h . Alleen al met de elektrische aandrijving is een snelheid tot 140 km/h mogelijk. Om ruimte te besparen is de elektromotor van 120 kW geïntegreerd in de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie. Het maximumkoppel van de elektromotor van 480 Nm is beschikbaar vanaf de eerste omwenteling en zorgt al bij het optrekken voor een hoge wendbaarheid.

Gelezen: 106 keer