050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Autorijden met slippers aan......MAG DAT?

Autorijden met slippers aan......MAG DAT?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ook in Groningen is de zomer aangebroken! Veel Groningers lopen er weer luchtig gekleed bij en dragen slippers. Prima hoor, niks mis mee, maar draag die slippers (what’s in a name?) NIET als je moet autorijden! 

In Nederland (hoe kan het ook anders?) is het dragen van slippers tijdens het autorijden officieel niet verboden, maar is dat wel zo verstandig?

Slippers klemmen namelijk makkelijk tussen pedaal en mat waardoor je pedaal blijft hangen. Of erger: je slipper glijdt van het pedaal met alle gevolgen van dien. U zult begrijpen dat dit uiterst gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen.

Verzekeringsmaatschappijen raden iedereen het rijden met slippers dan ook ten zeerste af in verband met de risico’s. De Nederlandse wet stelt wel dat je geen gevaarlijke situaties mag creëren. Het is verboden je zodanig in het verkeer te gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt! Daarom vergoedt de verzekeraar in de meeste gevallen enkel en alleen de schade van de tegenpartij, ook al ben je All-Risk verzekerd. Houd dat dus in gedachten wanneer je met slippers de auto instapt, ook al is het voor een ritje om de hoek. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje!

Ons advies in dezen is dan ook: DOE HET AUB NIET!

Deel deze tip!

4471

Deze tip wordt u aangeboden door: