050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nissan Ariya e-4ORCE bedwingt indoor skipiste in SnowWorld Landgraaf

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Spektakel in de skihal van SnowWorld Landgraaf! Een Nissan Ariya e-4ORCE op winterbanden heeft met een flinke caravan de steile indoor skipiste bedwongen. Een fraai staaltje krachtsvertoon en een bewijs van de geweldige controle die de volledig elektrische e-4ORCE-vierwielaandrijving onder de meest uitdagende omstandigheden kan bieden.

 

Terwijl de eerste caravans uit de winterstalling worden gehaald, heeft Nissan deze opmerkelijke demonstratie op touw gezet in samenwerking met SnowWorld. Om aan te tonen dat de Ariya e-4ORCE de ultieme reisgenoot is voor zowel de winter als ook komende zomer.

 

Met een caravan aan de trekhaak stond de Nissan Ariya e-4ORCE klaar onder aan de piste. Op commando van het startsignaal drukte Tim Coronel het e-Pedal behoedzaam in om de winterbanden naar grip te laten zoeken. De combinatie komt in beweging en versnelt. De wielen slingeren de sneeuw naar achteren. Maar de Nissan Ariya e-4FORCE houdt standvastig koers en bereikt in enkele tientallen seconden de top van de besneeuwde helling van 25%.

 

Deze gedurfde demonstratie heeft niet alleen de ongeëvenaarde kracht en capaciteiten van de Nissan Ariya onderstreept, maar ook de veelzijdigheid van e-4ORCE in extreme omstandigheden aangetoond. Ondanks de uitdagende omstandigheden van de skipiste, slaagde een standaard Nissan Ariya e-4ORCE erin om soepel en moeiteloos naar de top te klimmen. De enige preparatie bestond uit de montage van winterbanden, die iedereen monteert voor de wintersport.

 

"Bizar! De Nissan Ariya e-4ORCE klaarde de klus alsof het niks was," zei Tim Coronel na de succesvolle rit. "Ik had echt niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Dit laat zien dat de Ariya e-4ORCE niet alleen geschikt is voor dagelijks woon-werkverkeer, maar ook krachtig genoeg is om met een caravan de bergen in te trekken tijdens vakanties."

 

Stabiliteit en controle op elke ondergrond

De e-4ORCE-technologie verdeelt het koppel over zowel de voor- als achterwielen, afhankelijk van de grip per band, de ondergrond en de rijomstandigheden. Het systeem reguleert ook nauwkeurig de remkracht voor elk afzonderlijk wiel, waardoor de auto altijd de juiste koers behoudt, zelfs op zeer natte of gladde wegen.

 

De verdeling van de trekkracht van de twee elektromotoren wordt in een fractie van een seconde aangepast, wat aanzienlijk sneller is dan bij mechanisch geregelde vierwielaandrijvingssystemen. Hierdoor biedt de e-4ORCE-technologie voortdurend een gebalanceerde controle over het onderstel, maximale koersvastheid en stuurprecisie. Bovendien compenseert het systeem onderstuur en minimaliseert het carrosseriebewegingen, wat resulteert in een verhoogd rijcomfort voor de inzittenden.

Gelezen: 202 keer