Deze pagina afdrukken

Volledig nieuwe Nissan Qashqai onthuld

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren in Europa is de Qashqai ook volgens klanten nog steeds de maatstaf in zijn segment
*Nieuwe Alliance CMF-C-platform is basis voor technologische vooruitgang
*Nieuwe Qashqai geëlektrificeerd met innovatief e-POWER-systeem
*Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa

Nissan versterkt met de volledig nieuwe, derde generatie van de Qashqai zijn leidende positie in het Europese Crossover-segment. Sinds Nissan dat segment in 2007 uitvond, heeft het al meer dan drie miljoen exemplaren van de Qashqai verkocht.

Voor de nieuwe Nissan Qashqai zijn de basisprincipes die het concept, het design en de ontwikkeling van de vorige generaties succesvol maakten, behouden: elegant design en efficiënte motoren gecombineerd met een verder verbeterde kwaliteit en een rijbeleving zoals die van auto’s in hogere segmenten. Dankzij het nieuwe Alliance CMF-C-platform, een toonbeeld van geavanceerde engineering, innovatie en technologie, legt de nieuwe Nissan Qashqai de lat wederom hoger in het Crossover-segment.

Net als die van de voorgaande generaties is ook de vormgeving van de nieuwe Qashqai afkomstig van het team van Nissan Design Europe, gevestigd in Londen. De techniek is ontwikkeld door het team van het Nissan Technical Centre Europe, gevestigd in Cranfield, Bedfordshire.

‘Het uitgangspunt voor het design en de ontwikkeling van de nieuwe Qashqai was een diepgaande analyse van de feedback die we de afgelopen dertien jaar hebben gekregen van eigenaren van de Qashqai. Zo begrepen wij hun behoeften en in het bijzonder wat zij zo in de Crossover waarderen in het dagelijkse gebruik’, zegt Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning, Nissan Automotive Europe.

Opvallend, aantrekkelijk en elegant design
Net als dat van de twee voorgaande generaties is het design van de nieuwe Nissan Qashqai afkomstig van Nissans Europese designstudio in Londen. Hoewel ook de derde generatie nog steeds onmiskenbaar een Qashqai is, oogt die veel krachtiger, scherper en moderner dan voorheen. De Qashqai oogt stoerder met zijn prominente schouderlijn, langere wielbasis en voor het eerst imposante 20 inch lichtmetalen velgen.

De wielbasis is met 20 mm toegenomen en de totale lengte met 35 mm. Ook de hoogte en breedte zijn iets toegenomen, met respectievelijk 10 en 32 mm, voor een krachtigere uitstraling.

De voorzijde van de nieuwe Qashqai is voorzien van een grotere, verchroomde Nissan V-Motion-grille, met een extra lijn in satijnchroom als een verfijnd accent. De grille wordt geflankeerd door slanke, geavanceerde full-LED-matrix koplampen met boemerangvormige dagrijverlichting. De zeer nauwe naden tussen alle elementen zorgen voor een hoogwaardige en nauwkeurige uitstraling. De koplampen van de nieuwe Qashqai hebben ten opzichte van die van de voorganger een slanker, scherper design, dat mogelijk werd door het gebruik van de LED-technologie.

Het zijaanzicht van de nieuwe Qashqai oogt atletischer en dynamischer. De ‘snelle lijn’ die van voor naar achter loopt, accentueert de lengte van de auto en zorgt voor extra dynamiek. De nieuwe generatie van de Qashqai is voor het eerst leverbaar met diamant-gepolijste 20 inch lichtmetalen velgen. De vorige generatie was leverbaar met velgen van maximaal 19 inch in diameter. De grotere velgen van het nieuwe model vullen de wielkasten nog fraaier en dragen verder bij aan de robuuste uitstraling van de auto.

De nieuwe Qashqai is leverbaar in elf carrosseriekleuren en vijf two tone combinaties; uiteindelijk is er keuze uit zestien kleurvariaties.

Gelezen: 858 keer

Gerelateerde items (op tag)