Deze pagina afdrukken

Kia start productie nieuwe Sorento Hybrid

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Eerste geëlektrificeerde Sorento gebouwd in de fabriek in Hwasung
*Nieuwe Sorento komt als hybride én plug-in hybride naar Nederland

Kia is in de fabriek in het Koreaanse Hwasung gestart met de productie van de nieuwe Sorento voor de Europese markt. De eerste exemplaren die van de band rollen zijn voorzien van de krachtige en zuinige ‘Smartstream’ hybride-aandrijflijn. De productie van de tweede geëlektrificeerde Sorento, de plug-in hybride start later dit jaar. De nieuwe Sorento is leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2020 en Kia maakt binnenkort de Nederlandse specificaties en prijzen bekend.

01 de nieuwe sorento altijd hybride

De Sorento is een belangrijk model voor Kia. Sinds zijn lancering in 2002 is de grote SUV al meer dan 3 miljoen keer verkocht. De nieuwste generatie is de meest geavanceerde Kia van dit moment. Hij verzet niet alleen de bakens op het gebied van slimme en efficiënte technologie, maar maakt ook indruk met zijn stijlvolle design en het hoogwaardig afgewerkte interieur.

02 de nieuwe sorento altijd hybride

‘Smartstream’ Hybrid
De eerste exemplaren die in Hwasung zijn en worden gebouwd, hebben de innovatieve ‘Smartstream’ aandrijflijn, die bestaat uit een sterke 1.6 T-GDI benzinemotor, een lithium-ion polymeeraccu en een elektromotor. De krachtige en efficiënte Sorento Hybrid heeft een systeemvermogen van 169kW/230pk en een maximumkoppel van 350Nm. Hij is standaard gekoppeld aan een razendsnel en soepel schakelende zestraps automaat.

03 kia onthult de nieuwe sorento

Nog meer ruimte voor passagiers, bagage én accu’s
De nieuwe Sorento staat op het geheel nieuwe SUV-platform en biedt daardoor niet alleen meer ruimte voor passagiers en bagage, maar ook voor de geëlektrificeerde aandrijflijnen. Zo zijn de batterijen voor de hybride-aandrijving geplaatst onder de passagiersstoel met als resultaat een ongekend grote hoeveelheid bagageruimte tot liefst 910 liter (5-persoons uitvoering). In zevenzitsmodus is de bagageruimte nu 32% groter dan voorheen. De nieuwe Sorento is ook genereuzer met ruimte voor de passagiers op de tweede en derde zitrij. Hij is daarmee een van de ruimste zevenzitters in het segment.

05 de nieuwe sorento altijd hybride

Stijlvol design en hoogwaardig interieur
Met zijn scherpe lijnen en cleane oppervlakken onderscheidt de nieuwe Sorento zich duidelijk van zijn voorgangers. Tegelijkertijd behoudt hij de kenmerkende, onverzettelijke uitstraling. En profil vallen met name de nieuwe proporties op. Het silhouet van de nieuwe Sorento wordt mede bepaald door zijn korte overhangen en de langere wielbasis. Andere eyecatchers zijn het indrukwekkende front en het ‘cab-rearward’ design waarbij de A-stijl 30 mm naar achteren is geplaatst met als resultaat een langere motorkap en een dynamischer profiel.

digital 1920x1080 1 productionline

Het intuïtieve en hightech binnenste van de nieuwe Sorento is vaandeldrager voor de nieuwe generatie Kia-interieurs met een nog stijlvoller design en zeer hoge afwerkingskwaliteit. Dé blikvanger in het interieur is het dashboard met gedistingeerde lijnvoering, opvallende verticaal geplaatste ventilatie-units en twee grote beeldschermen. Het 12,3-inch digitale instrumentarium vormt samen met het 10,25-inch grote centrale touchscreen een intuïtieve breedbeeldervaring.

digital 1920x1080 1

Hightech features
De nieuwe Sorento biedt een groot aantal nieuwe technologieën waarmee het comfort, de veiligheid en de connectiviteit tot een ongekend hoog niveau worden gebracht. Mooie voorbeelden zijn het vernieuwde UVO Connect waarmee via smartphones een groot aantal functies kan worden bekeken en bediend. Hij is onder meer te bestellen met een head-up display, een BOSE® surround-sound audiosysteem met 12 speakers en het Mood Lighting System met 64 kleurenkeuzes.

digital 1920x1080 2

Leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2020
De nieuwe Kia Sorento Hybrid arriveert in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland. De plug-in hybride volgt later in 2020. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Zoals elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.

Gelezen: 1261 keer

Gerelateerde items (op tag)