050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

ZIP Tuning Noord

Unleash the power!

4.2/5 Waardering (26 beoordelingen)

Pand Stephensonstraat

Op maat geschreven Chiptuning

REWI Automotive & ZIP Tuning Noord zijn specialist op het gebied van chiptuning. Met meer dan 12 jaar ervaring in het vak kunnen wij een ontzettend mooi en betrouwbaar product aanleveren. Wij schrijven al onze optimalisaties op maat, ook voor uw auto!

Wat is chiptuning?
Bij chiptuning stellen wij de motor af om de prestaties van een motor te bevorderen. In elk modern voertuig (motor, auto, vrachtwagen, landbouwvoertuig of boot) bevindt zich een computer. Deze computer, het Motormanagement of ECU ( Electronic Control Unit), stuurt de gehele motor aan.

De ECU zijn de hersenen van de motor, deze ECU regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden, waaronder de (turbo) druk, de gaspedaalrespons, inspuitduur en inspuithoeveelheid. Door de software te optimaliseren stellen wij de motor beter af. Indien mogelijk en gewenst kunnen wij de snelheidsbegrenzer verwijderen.

De fabrikant heeft standaard de motoren op een bepaalde gelimiteerde waarde ruim afgesteld. Aan de hand van de techische gegevens van de motor (turbo, brandstofpomp, inspuittechniek en aandrijflijn) bepalen wij de nieuwe instellingen.

De voordelen van Chiptuning:
• Meer vermogen, voor inhaalacties of het trekken van een aanhanger/caravan;
• Meer koppel, voor meer trekkracht onderin het toerengebied en voor sneller accelereren;
• Brandstof besparend, bij efficiënt rijgedrag tot wel 8% zuiniger kunnen rijden;
• Souplesse, de motor draait rustiger en efficiënter;
• Pedaalreactie, de traagheid en luiheid verdwijnt.

Waarom optimaliseren fabrikanten niet?
Fabrikanten bouwen het liefst 1 motor, zo kunnen ze alle onderdelen massaal en goedkoop inkopen. Met deze ene motor gaan ze varianten brengen, door middel van software pakketten. Veelal wordt de motor geknepen!

Als voorbeeld nemen we de 1.6TDI van de VAG-Groep. De 1.6TDI heeft officieel een standaard vermogen van 105pk, maar door de motor te knijpen in de software kan er een 90pk en een 75pk gemaakt worden, terwijl het blok 100% identiek is (zie bron: Autoweek).

Daarom kunnen wij op een veilige manier de software optimaliseren!

Bij ReWi Automotive halen we op een veilige en betrouwbare manier eruit wat erin zit!

Adres

  • Straat: Stephensonstraat 59
  • Postcode: 7903 AS
  • Stad: Hoogeveen

Contact

  • Telefoon: 0528-262912
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.