050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Startproblemen voorkomen?

Startproblemen voorkomen?

5.0/5 rating 1 vote

Het is weer winter, dit is voor veel automobilisten een vervelende periode met vastgevroren portierenruiten krabben en gladde wegen. Maar het is nog vervelender als je auto niet wil starten.


Als je in de winter van en naar je werk rijdt, rij je vaak in het donker. Dat betekent dat je continu de verlichting aan hebt, de radio, ruitenwissers, achterruit verwarming, de kachel, stoelverwarming, en eventueel ook nog een navigatie systeem en of dashcam.
Hierdoor gebruikt alles veel stroom en helemaal bij korte ritjes laadt de accu bijna niet meer op. Als je weet dat de accu wat minder wordt, beperk dan het stroomverbruik zoveel mogelijk. Dus alle zaken die niet noodzakelijk zijn uitzetten. Met name bij nachtvorst heeft je accu veel te lijden. Want niet alleen het vermogen van de accu neemt af, de startweerstand van de motor neemt bovendien met ongeveer 40 procent toe. Oudere accu’s begeven het al bij een temperatuur onder de -5 graden. Natuurlijk is het verstandig om bij de eerste signalen (als moeizaam starten) direct de accu te laten controleren of eventueel vervangen.

Wil je het helemaal goed doen, doe dan een wintercheck bij uw garage of autobedrijf.

Deel deze tip!

3699

Deze tip wordt u aangeboden door: